
تاریخدان سرشناس آمریکایی (آلن لیچمن) در دهه ۱۹۸۰ طرحی را به جهت پیشبینی نتیجه ها انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده ارائه کرده بود. سیستم او در ۴ دهه قبلی برنده رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری ایالات متحده را به درستی پیشبینی کرده و در سال ۲۰۱۶ نیز جزء نادر افرادی بود که علیرغم نتیجه ها نظرسنجیها ترامپ را موفق انتخابات پیشبینی کرد، اینبار اعتقاد دارد ترامپ پیروز انتخابات پیشروی نمیباشد.
گفتگوی آلن لیچمن در خصوص برنده انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده
او در گفتگو با نشریه international politics and society در رابطه برتری پیشبینی خویش بر اساس ۱۳ دلیل که به آنها «کلیدهای کاخ سفید» گفته میشود و مشتمل بر اقتصاد، ناآرامی اجتماعی و رسواییها، عملکرد سیاست خارجی و جذابیت نامزدها می باشد. آلن لیچمن در مقایسه با نحوه موسسه ها نظرسنجی مطرح “گالوپ و ریلکلیر پالیتیکس و ..”بیان کرد: همان طور که می دانیم در سال ۲۰۱۶ کلیه آن نظرسنجیها خطا کردند، در حالی که اینجانب علیرغم انتقادها به پیشبینی خویش , به نظرم در رابطه برد ترامپ پایبند ماندم.
او خاطر نشان نمود: چون نظرسنجیها پیشبینی کننده نیستند بلکه برشی فوری ( در زمان ) می باشند که به شکلی غیرقابل پیشبینی تغییر تحول می نمایند. دیگر اینکه آنان از رایدهندگان نظرسنجی نمیکنند بلکه آن ها آنچه رایدهندگان احتمالی میخوانند را مورد پرسش قرار میدهند که نیاز به تخمینی داراست که باعث به اشتباه می گردد در حالی که کلیدهای کاخ سپید بر پویایی روش کارکرد حقیقی انتخابات پایدار است.
وی در رابطه پیشبینی سال جاری خویش اظهار کرد: در سال ۲۰۱۶ ترامپ حریف بود ( در قدرت نبود ). بنابر شیوه فعالیت سیستم اینجانب، چنانچه ۶ یا این که اکثر وقت ها ۱۳ کلید مقابل حزبی باشد که کاخ سپید را در اختیار دارااست، آنها بازنده همه پرسی خواهند بود. به این ترتیب در سال ۲۰۱۶ اینجانب دموکراتها را بررسی کردم. حال اینجانب جمهوریخواهان و دونالد ترامپ را بررسی می کنم و پیشبینی اینجانب این است که او بازنده خواهد شد. آخرها سال ۲۰۱۹ وی دو دلیل از ۶ دلیل موردنیاز برای ناکامی را نداشت ولی بعد از آن ناکامی حزب وی در رویا رویی با معضل همهگیری کرونا و فریادهای خواستار عدالت اجتماعی و نژادی به عامل ها اضافه شدند.
به گفته وی، براین اساس شکست اقتصادی در کوتاهمدت و بلندمدت درپی چالش کرونا و ناآرامی اجتماعی به عامل ها موردنیاز برای باخت ترامپ را به عدد ۶ رساندند.
این تاریخدان آمریکایی ادامه داد: هیچ وقت در تاریخ آمریکا حزبی که کنترل کاخ سپید را در دست داراست شاهد چنین دگرگونی پرسرعت و بزرگی در عرض چندین ماه نبوده است. ترامپ نباید هیچ کسی را غیر از خودش در این راه تقصیرکار بداند. چون هنگامی شما اقتدار را در دست دارید , شیوه کارایی دولت شماست که اهمیت داراست نه تلاش انتخاباتی.
وی در رابطه اعتماد بیش تر از حد خویش به پیشبینیاش و مقایسه آن با همه پرسی سال ۲۰۱۶ ذکر کرد: شرایط کاملاً متفاوت است چون او ( ترامپ ) هم اکنون در قدرت است و بر مبنای سابقهاش سنجیده خواهد شد.
او بعد در رابطه دو نگرانی خویش درخصوص همه پرسی مقابل بیان کرد : یکیاز آنان سرکوب رایدهندگان است. جمهوریخواهان بر روی آرای سفیدپوستان مسن مانند اینجانب اکانت کردهاند . برای همین است که مایوسانه درپی سرکوب آرای اقلیتها و جوان ها در پایگاهِ در درحال حاضر پرورش دموکراتها می باشند. آنان با تشکیل پروندههای قضایی در سراسر ایالات متحده می کوشند رای دادن را دشوار نمایند. آنها اداره پست را بهم ریختهاند . ترامپ تهدید کرده که اشخاص دارای اسلحه را به مرکزها اخذ رای میفرستد و به شدت به رایگیری پستی حمله نموده است. این منرا نگران می نماید چون دموکراسی به یک همه پرسی آزاد و منصفانه وابسته است.
او آن گاه مدعی شد: دومین زمینه دخالت روسیه است . افبیآی گفته آنها برگشتهاند. احتمالاً در فاصله ۴ سال چیزهای متعددی یاد گرفتهاند. حتی امکان تلاش این سازمان برای ورود به فناوری رایگیری ما وارد شوند؛ ما به وضوح می دانیم که ترامپ از مداخله روسیه استقبال می کند.
در حالی که کمتر از یک ماه تا برگزاری همه پرسی ریاستجمهوری ایالات متحده زمان باقی است، نظرسنجیها از پیچیده بودن میزان آراء جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در قبال دونالد ترامپ , رئیسجمهور این سرزمین حکایت دارااست.
نظرسنجیهای همزمانی که به طریق مشترک بوسیله خبرگزاری «رویترز» و مؤسسه «ایپسوس» در شش ایالت حیاتی ایالات متحده انجام گرفته، نشان می دهد بایدن در سه ایالت از ترامپ پیش است و در سه ایالت دیگر هم نسبتاً مساوی می باشند.