
آمار سریال های ترکیه ای در جهان چقدر است؟
اما در اصل داستان سریال های ترکیه ای یک صنعت عظیم است که دهها برابر کلیت سینما و تلویزیون ایران بیننده و گردش مالی دارد و به گزارش گاردین دستکم در سال گذشته بیش از 120 کشور دنیا به شیوه های متعدد مشتریاش بودهاند کهاین یعنی پس از فیلمها و سریالهای آمریکایی پرمشتریترین محصولات نمایشی جهان در سال گذشته همین «سریالهای ترکی» بودهاند که ما ظاهرا در رسانههایمان تحقیرش میکنیم و در خفا الگوی داستانپردازی اکثر زمان ها سریالهایمان است .
مجله گاردین در این زمینه در گزارشی با عنوان «سریالهای ترکی چگونه جهان را تصرف کردند؟» چرایی و چگونگی موفقیت جهانی سریالهای ترکی را به بررسی نشسته است . مورد مهمی که در هفتههای اخیر بعداز انتشار آماری حیرتانگیز از نفوذ سریالهای ترکی در عادات سرگرمی تماشاگران چهار گوشه جهان مورد توجه دیگر رسانههای بینالمللی نیز قرار گرفته است . . .
طبق آمار رسانههای هنری از لحاظ فروش و شمار تماشاگران بینالمللی سریالهای ترکیه ای هم اکنون پس از سریالهای آمریکایی در رتبه دوم دنیا قرار دارند . سریالهایی که در روسیه , چین , کره و آمریکای لاتین تماشاگران پروپاقرصی ردیف کردهاند . گفته میگردد شیلی , مکزیک و آرژانتین در سهسال اخیر بیشترین سریالهای ترکی را خریدهاند و ارقام گردش مالی این کشورها در این زمینه تعجبآور است .
قواعد سریال های ترکیه ای
در رابطه سریالهای ترکی بایستی بدانیم که هر قسمت از این سریالها چیزی حدود دو ساعت طول میکشد . تبلیغ در رسانههای ترکیه به شدت ارزان است , بنابراین هر 15 دقیقه یکبار در اواسط سریالها تبلیغ پخش می گردد .
سریال های ترکیه ای یک حاشیه صوتی منحصربهفرد , حدود 50کاراکتر مهم و اما یک خط داستانی پر اوج و فرود دارد که اکثر اوقات در بخش سنتی استانبول و در لوکیشنهای حقیقی و واقعی فیلمبرداری می گردند .
خط داستانی این سریالها مشتمل بر رخدادهای متنوعی است , از رابطه ها گروهها و سازمانهای جنایتکار تا رابطه ها عاشقانه , غیرت , ناموس و چه بسا حسرت دوران باشکوه عثمانی . انگیزه اساسی سریالهای ترکی جلب اشتیاق همگانی است و این هم در جلب نظر مخاطبان مصداق دارد و هم در مراحل حرکتی کاراکترها .
آمار اعجابآمیز
به گفته عزت پینتو , بنیانگذار «آژانس جهانی» که «توزیعکننده مستقل برنامههای تلویزیونی در بازارهای جهانی» است , فرآیند افزایشی اقتصاد سریالهای ترکی با سریال «1001 شب» در سال2006 آغاز شد . تا آن زمان , یکی دیگر از سریالهای ترکی به اسم «نقره» در خاورمیانه مورد دقت قرار گرفته بود , البته 1001 شب آغاز موفقیت جهانی سریالهای ترکی بود که نسبتاً به 80کشور دنیا فروخته شد کهاین رکوردی جهانی بود .
آنگاه مراحل موفقیت به نحو غیرقابل باوری طی شد , تا جایی که ترکیه که در سال ۲۰۰۴ تنها ۱۰میلیون دلار از سریالسازی و صادرات آن به کشورهای دیگر سود میبرد , این درآمد را در سال۲۰۱۲ به ۲۰۰میلیون دلار و در سال ۲۰۱۵ به حدود ۳۰۰میلیون دلار رساند و بالاتر از کرهجنوبی , انگلیس , تایلند و . . . در ردیف دوم کشورهای صادرکننده سریال قرار گرفت .
خبرگزاری آناتولی اخیرا در گزارشی دربارهی درآمد ارزی حاصل از صادرات سریال ادعا کرده کهاین درآمد در سال گذشته باز هم افزایش یافته و به 500میلیون دلار رسیده است . وزارت تجارت ترکیه نیز اعلام کرده که سریالهای ترکی در 146کشور منطقه خاورمیانه , بالکان , آفریقا , آسیای میانه , خاور دور و آمریکای جنوبی پخش و به وسیله 700میلیون نفر مشاهده می گردند . این دستور سبب به ارتقا 46درصدی حضور گردشگران آمریکای لاتین در ترکیه شدهاست . . .
https://mruz.ir/?p=147