
فرانه
کیسه های پلاستیکی و حذف آن در کشورهای پیش رفته زیادی جزء اهداف اصلی آن کشور به حساب می آید. البته در بعضی کشور ها به اجرا درآمده و هزینه استفاده از آن برای مصرف کنندگان با افزایش قیمت مواجه شده است. کنیا، با وضع کردن قوانین بسیار سختگیرانه و جدی جریمههای سنگینی را برای تولید کنندگان وارد کنندگان پلاستیک تلاش در پاکسازی طبیعت از این معضل بزرگ دارد. بسیاری از کشور ها عرضه کیسههای رایگان در فروشگاه ها را ممنوع کرده و استفاده از زنبیل و کیسه های پارچه ای را تشویق می کنند.
ممنوعیت در ایران
قوانین سختگیرانه و جدی در ایران به تصویب شورای شهر رسیده ولی از سرنوشت این قانون خبری نیست. شورای شهر تهران هر چه زود تر می تواند وارد عمل شود و تهران را از خطر تولید روزانه ۵۰۰ تن زباله پلاستیکی نجات دهد.
ترس و تعارف از ناراحتی بعضی از کسبه و ملاحظه کردن پیدا و پنهان مانع از تصمیم جدی و و فوری در این امر شده است.
البته قوانین به تنهایی کارآمد نیستند، آموزش شهروندان و کسبه قسمت مهمی از راهحل است. سوپر مارکت ها و میوه فروشیها و رستورانها باید از دادن کیسههای پلاستیکی و ظروف پلاستیکی رایگان به مشتری خودداری کنند و توجیه بشوند که این کار به نفع جیب خودشان وصلاح کشور و سلامت خود و اطرافیانشان است.
مصرف کنندگان باید طوری آموزش ببینند که تقاضا کردن کیسه پلاستیکی از فروشنده عملی زشت و نا درست و استفاده از کیسههای پارچه ای و زنبیل شکل عملی محترمانه و درست به شمار می رود.
ممنوعیت در کشور رواندا
رواندا جزء نخستین کشوری است که ۱۱ سال پیش استفاده ازهرگونه کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف و بسته بندی پلاستیکی را ممنوع کرد. کیسههای پلاستیکی هر مسافر خارجی که به این کشور سفر کرده باشد، ضبط می شود و به مرکز های بازیافت تحویل داده میشود. در این کشور اگر شما را با کیسه پلاستیکی مشاهده کنند، دستگیرتان میکنند و به ۶ ماه زندان محکوم میشوید.
در پاسگاههای مرزی اتومبیل شما برای پیدا کردن بستهبندی و کیسه پلاستیکی بازرسی میشود. در سالهای اول این قانون در روزهای تعطیل، همه افراد اعم از زن و مرد در خیابانها با همکاری هم کیسههای پلاستیکی و نایلون ها را جمعآوری میکردند. البته آن ها برای بسیاری از پروژههای آباد سازی از این روش استفاده میکنند و به آن اموگاندا (umuganda) به معنی همبستگی و همیاری میگویند. آن چیزی که در رواندا الان به فرهنگ تبدیل شده، الگویی است برای سایر کشورها بهخصوص کشورهای آفریقایی.
ممنوعیت در کشور تایوان
کشور تایوان یکی از سرسختانهترین قوانین ممنوع سازی مصرف پلاستیک را دارد. این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بهطور کامل از شر کیسههای پلاستیکی و تمام اشیاء پلاستیکی یک بار مصرف مانند ظروف و لیوانهای پلاستیکی خلاص شود. درابتدا رستورانهای زنجیرهای و فروشگاهها محدود می شوند و سپس به سایر موارد سرایت خواهد کرد. تا سال ۲۰۲۵ بهطور کلی مصرف نی های پلاستیکی در این کشور ممنوع خواهد شد.
کیسه پلاستیکی معضلی بزرگ (پارت اول)
منبع خبر : همشهری آنلاین
https://mruz.ir/?p=497